JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningsjurist

Arbetsbeskrivning

Som beredningsjurist arbetar du på en av tingsrättens fyra målavdelningar med beredning av främst dispositiva tvistemål. Även beredning av andra måltyper och ärenden kan förekomma, liksom att vara ett juridiskt stöd till kansliet. I arbetet ingår att fatta beslut under beredningen, att göra rättsutredningar och i viss omfattning vara ordförande vid muntliga förberedelser. Arbetet medför också att du har omfattande såväl muntliga som skriftliga kontakter med parter och ombud.


Kvalifikationer

Du som söker ska vara notariemeriterad. Du ska ha mycket goda juridiska kunskaper främst i civilrätt. Erfarenhet av juridiskt arbete vid annan myndighet eller i privat sektor är meriterande. Du måste kunna arbeta självständigt och resultatinriktat, vara noggrann och ha lätt för att samarbeta samt ha god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid ditt notariebetyg.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-12-01
eller enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-24
Arbetsgivarens referensnummer: 142/2017
Ansök här


Kontakt

Märit Bergendahl
Administrativ direktör
031-701 10 87

Jennie Mellbin
Chefsrådman
031-701 11 55

Christina Brockmeyer (Saco-S)
Rådman
031-701 11 38
christina.brockmeyer@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs tingsrätt har upphandlade avtal.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.