JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare deltar du i beredningen av alla typer av mål. Arbetsuppgifterna består i att, tillsammans med övriga domstolshandläggare, registrera alla inkommande uppgifter i målet, sköta skriftväxling, kalla parter till förhandling, delta som protokollförare vid muntlig förhandling samt vara behjälplig vid domskrivning, ha kontakt med parter och allmänhet, bevaka frister, expediera domar och beslut, arkivering m.m.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha lägst gymnasieutbildning och erfarenhet av administrativt arbete. Arbetet kräver att du är flexibel, serviceinriktad och kvalitetsmedveten samt att du har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och vana att arbeta med dator. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i annan offentlig verksamhet eller genomförd paralegalutbildning är meriterande. Erfarenhet av arbetet på domstol är särskilt meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-21
Arbetsgivarens referensnummer: A762284
Ansök här


Kontakt

Elisabeth Björk
Administrativ chef
013-25 11 72

Monica Ankarlilja
Domstolshandläggare
013-25 11 34

Agneta Palmgren
Domstolshandläggare
013-25 11 04


Övrigt

Förvaltningsrätten vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. Förvaltningsrätten i Linköping har ca 70 medarbetare och finns på Garnisonen i Linköping