JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare ingår du i ett arbetslag med jurister och andra domstolshandläggare. Du deltar i handläggningen av mål och ärenden i sin helhet under hela hovrättsprocessen, från det att målet kommer in till hovrätten till det att målen avgörs. Det innebär bland annat att sköta skriftväxling mellan parterna, planera inför förhandlingar, skriva protokoll vid förhandlingar, expediera domar och beslut med mera. Arbetet innefattar mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten. Efter genomgången handledning och internutbildning får du delegation vilket innebär att du, beroende på måltyp, på eget ansvar bereder mål och beslutar om vissa åtgärder i handläggningen av målen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens eller motsvarande. Erfarenhet av administrativt arbete från till exempel domstol, myndighet eller advokatbyrå, god datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är en förutsättning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningen ställer krav på god samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet, noggrannhet och stresstålighet. Vidare innebär arbetet att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tidsbegränsad anställning kan också komma i fråga.

Antal platser: Två eller flera
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/986
Ansök här


Kontakt

Åsa Karlbom
HR-specialist
08-561 671 46
asa.karlbom@dom.se

Stina Parmenvik
Personalhandläggare
08-561 670 99
stina.parmenvik@dom.se

Anette Jellve (ST)
Avdelningsordförande
070-300 18 71
anette.jellve@bredband.net

Roger Wikström, Saco-S
Hovrättsråd
08-561 674 38


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 320 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Svea hovrätt består av åtta dömande avdelningar. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt).