JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

En eller flera föredragande jurister till Mark- och miljööverdomstolen

Arbetsuppgifter

Svea hovrätt söker en eller flera jurister för tjänstgöring som föredragande på Mark- och miljööverdomstolen. Domstolen arbetar med en beredningsorganisation. Arbetet i beredningsorganisationen sker med stor självständighet. Arbetet som föredragande jurist innefattar beredning och föredragning av mål för avgörande, utförande av rättsutredningar, upprättande av förslag till avgörande och deltagande i de förhandlingar som hålls i målen. Domstolen har hela Sverige som domsområde. Det innebär att arbetet innefattar ett visst resande. Vidare innebär arbetet ett nära samarbete med bl.a. de tekniskt utbildade domarna.


Kvalifikationer

Mark- och miljööverdomstolen söker jurister/föredragande med intresse för miljörätt och samhällsplanering. Du som söker tjänsten ska helst ha en bakgrund som föredragande eller notarie men även annan motsvarande erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete från allmän och/eller förvaltningsdomstol kan komma ifråga. I första hand söker vi dig som har erfarenhet av arbete med miljörätt, fastighetsrätt eller plan- och byggrätt och som har goda processrättsliga kunskaper. Även kunskaper inom EU-rätten är meriterande. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt samtidigt som du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt samt uttrycker dig väl i tal och skrift. För dig som är intresserad av mark- och miljörätt ger arbetet som föredragande i Mark- och miljööverdomstolen mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och fördjupade kunskaper på området.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning 6 månader tillämpas.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Arbetsgivarens referensnummer: HSV 2017/1175
Ansök här


Kontakt

Anna Tiberg
Hovrättråd/Vice ordförande
08-561 674 34

David Sandberg
Föredragande/Bitr. beredningschef
08-561 675 93

Åsa Karlbom
HR-specialist
08-561 671 46
asa.karlbom@dom.se

Roger Wikström (Saco-S)
Hovrättsråd
08-561 674 38
roger.wikstrom@dom.se

Anette Jellve (ST)
Avdelningsordförande
070-300 18 71
anette.jellve@bredband.net


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Svea hovrätt

Mark- och miljööverdomstolen, en av specialavdelningarna inom Svea hovrätt, prövar bland annat frågor enligt miljöbalken såsom tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet samt överprövar vissa beslut från länsstyrelse och kommun. Domstolen prövar även överklagade fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen, PBL, från hela landet. Mark- och miljööverdomstolen är sista instans i ett flertal måltyper och har en prejudikatbildande roll.

Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 330 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Svea hovrätt består av åtta dömande avdelningar, varav sex allmänna avdelningar som handlägger brottmål och tvistemål, och två specialavdelningar en för immaterialrättsliga mål, klandermål, hyresmål och en för miljö- och fastighetsmål samt plan- och byggrättsliga mål. Hovrätten är belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm.