JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Erfaren säkerhetsspecialist inom person- och egendomssäkerhet

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett utmanande och spännande och ständigt högaktuellt arbete där du har en viktig och central roll i samordningen av Sveriges Domstolars säkerhetsarbete? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Du kommer tillsammans med erfarna kollegor arbeta brett inom området person- och egendomssäkerhet. En viktig del i arbetet är att stödja Domstolsverket och domstolarna i det proaktiva säkerhetsarbetet där daglig kontakt med domstolarna är vanligt förekommande.

Som säkerhetsspecialist arbetar du på en strategisk och konsultativ nivå med säkerhetsfrågor, men även operativt vid särskilda händelser. Du ger råd och stöd, hanterar information, är delaktig i utbildningsinsatser och medverkar i att ta fram rapporter, PM, riktlinjer och informationsmaterial. I arbetet ingår även samverkan, såväl internt inom Sveriges Domstolar som externt med andra myndigheter och intressenter. Du är även delaktig i säkerhetsenhetens utveckling och effektivisering av arbetsrutiner och arbetsformer.


Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning mot beskrivna arbetsuppgifter inom området alternativt flerårig erfarenhet inom området. Du har erfarenhet av säkerhetsarbete, utredningsarbete, rapportskrivning och utbildningsfrågor. Det är önskvärt att du har erfarenhet från offentlig verksamhet där du arbetat med och drivit säkerhetsfrågor i egen organisation. Har du kunskaper från incidenthantering och incidenthanteringssystem är detta meriterande. Det är också önskvärt att du har kännedom eller erfarenhet från arbete med säkerhetsskyddsfrågor. Då säkerhetsfrågor har ett stort nyhetsvärde är det en fördel om du har viss vana av att hantera mediefrågor och känner dig bekväm i dessa sammanhang.

Du har du en hög servicenivå, är initiativtagande och van att arbeta både självständigt och i team. Du arbetar strukturerat och är noggrann men har också förmågan att hålla huvudet kallt när det hettar till. Ett högt säkerhetsmedvetande och ansvarskännande liksom en hög personlig mognad och ett gott omdöme är andra viktiga egenskaper. Du är bekväm med att tala inför grupp, hålla presentationer och genomföra workshops etc.

Självklart har du också ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling. Du ställer dig också bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2000-2017
Ansök här


Kontakt

Anita Kihlström Svensson
Enhetschef och säkerhetschef
0732-807883

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Anställningarna är säkerhetsklassade varför du måste vara svensk medborgare. Detta innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Provanställning på sex månader kan bli aktuellt.

Placeringsort i Jönköping. Det ingår resor i tjänsten.

I rekryteringsprocessen kommer tester inom läs- och skrivförståelse samt analytisk förmåga att genomföras.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för säkerhet och service ansvarar för att förse Sveriges Domstolar med moderna och säkra lokaler med modern teknisk utrustning. Säkerhetsenheten är en av fyra enheter på avdelningen och arbetar övergripande och strategiskt med frågor inom person-, egendom- och informationssäkerhet.