JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurister

Arbetsuppgifter

Vi behöver förstärka vår beredningsorganisation och söker därför en eller flera föredragande jurister.

Som föredragande jurist hos oss har du en mycket viktig del i domstolens arbete. Du arbetar under eget ansvar med att bereda mål och skriva förslag till domar. Du gör rättsutredningar, föredrar mål inför rätten och för protokoll vid muntliga förhandlingar.

När du jobbar inom den dömande verksamheten på förvaltningsrätten har du möjlighet till både bredd och fördjupning inom många olika rättsområden. Arbetet ger dig som är jurist en bred erfarenhet eftersom förvaltningsrätten handlägger så många olika måltyper. På domstolen finns möjligheter till utbyte och diskussioner med kunniga och kompetenta kollegor. Här finns också goda möjligheter att fördjupa sig och bli specialist på vissa frågor. Vi erbjuder alla medarbetare regelbunden kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande. Du ska ha god analytisk förmåga och kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, ett gott omdöme, vara kvalitetsmedveten, framåt och engagerad samt ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ser gärna att du är notariemeriterad eller har erfarenhet inom något av områdena socialförsäkring eller skatt. Erfarenhet av ärendehandläggning hos andra myndigheter är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-18
Arbetsgivarens referensnummer: FLI 2018/68
Ansök här


Kontakt

Ronny Idstrand
Chefsrådman avdelning 1
013-25 11 13

Mats Edsgården
Chefsrådman avdelning 2
013-25 11 86

Elisabeth Björk
Administrativ chef
013-25 11 72

Stefka Bokmark (Saco-S)
Föredragande jurist
013-25 11 74


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. Förvaltningsrätten i Linköping har ca 70 medarbetare och finns i på Garnisonsområdet i Linköping