JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-avdelningen söker en jurist för utvecklingsarbete

Arbetsuppgifter

Med utgångpunkt i dina erfarenheter av domstolsarbete och förståelse för domstolarnas verksamhet kommer du att ha en viktig funktion inom HR-avdelningen.

Din främsta uppgift blir att vara huvudprojektledare i vårt notarieprojekt som startar under våren. I projektet finns fyra områden att utreda:

• Antagningskriterier för notarier

• Notarietjänstgöringens längd och innehåll

• Paket- och kombinationsanställningar

• Betygssättning för notarier

Grunden och målet med utvecklingsarbetet är att Sveriges Domstolar ska vara en modern och attraktiv arbetsgivare för notarier och att förändringen ska bidra positivt till den framtida domarförsörjningen!

Du kommer också att medverka i andra utvecklingsprojekt på avdelningen där din verksamhetskunskap och dina juridiska kunskaper är mycket värdefulla.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är ordinarie domare eller assessor med god verksamhetskännedom.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med utvecklingsfrågor ur ett HR-perspektiv. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, initiativtagande och strukturerad. Arbetet kräver att du sätter igång aktiviteter, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver projektet. Projektets olika delar behöver samordnas med flera olika intressenter vilket gör att du behöver ha lätt för att knyta kontakter samt ha en god samarbetsförmåga. Du är även duktig på att påverka och övertyga andra. Du behöver också vara strategisk och ha helhetssyn eftersom det är ett stort projekt med flera delområden. Du tänker långsiktigt och ser till hela verksamhetens bästa. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda större projekt eller förändringsarbete

Du ser möjligheter och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning i två år.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: 467-2018
Ansök här


Kontakt

Hans Dahlberg
Förhandlingschef
036-15 53 69

Maria Isaksson
Avdelningschef
036-155662
0701 856412

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

”Mitt arbete är riktigt omväxlande med många intressanta kontakter såväl internt inom Sveriges Domstolar som externt. Jag tycker att vi har en inspirerande miljö med många kunniga kollegor, en flexibel miljö och bra förmåner” säger Caroline, jurist på notariekansliet på enheten.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Tjänsten är placerad på förhandlingsenheten, som är en av fyra enheter på HR-avdelningen på Domstolsverket. Förhandlingsenheten består av notariekansliet, arbetsrättsjurist, produktförvaltare, förhandlare och enhetschef.

Förhandlingsenhetens främsta uppgifter är rekrytering och anställning av notarier, arbetsrättslig rådgivning och stöd, kanslifunktion för personalansvarsnämnden samt förhandling, samverkan och avtal med arbetstagarorganisationerna på lokal nivå. Vägledande för ledning, styrning och utveckling är den statliga arbetsgivarpolitiken.

Domstolarna är placerade i hela landet och vårt utbildningscenter är i Stockholm, vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. Vi använder oss av den nyaste mötestekniken och arbetar i nyrenoverade lokaler centralt i Jönköping. Vi har även lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vi ger dig förmånliga villkor och erbjuder kompetensutveckling som kan stärka dig både yrkesmässigt och på ett personligt plan. Läs gärna mer om att arbeta inom Sveriges Domstolar på vår hemsida.