JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Västra Sverige söker en Chefsadministratör

Arbetsbeskrivning

Som chefsadministratör ansvarar du för domstolens administrativa kansli som har till uppgift att ge en god administrativ service såväl externt som internt. Administrativa kansliet hanterar bl.a. domstolens ekonomi- och personaladministration, administrationen avseende domstolens nämndemän och IT-stöd.

Som chefsadministratör leder och fördelar du arbetet för i dagsläget sex medarbetare på det administrativa kansliet. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för dessa medarbetare samt även för hovrättens lokalvårdare.

Utöver att leda och fördela arbetet för dina medarbetare arbetar du också med planering och uppföljning av hovrättens budget. Du tar fram underlag, gör prognoser och följer upp ekonomiskt utfall. I arbetsuppgifterna ingår även att bistå hovrättens ledning med såväl ekonomiska analyser som verksamhetsuppföljning i form av t.ex. målstatistik och omloppstider. Tillsammans med hovrättens president och administrativa direktör arbetar du med att ta fram budgetunderlag och deltar i budgetdialoger med Domstolsverket.

I dina arbetsuppgifter ingår också ett övergripande ansvar för personaladministrativa frågor som t.ex. avtalsfrågor, arbetsrätt och lönerevisonsfrågor. Du ansvarar också, i samråd med den administrativa direktören, för domstolens upphandlingar och inköp samt olika leverantörsavtal. Vidare är du biträdande säkerhetsansvarig.

Du rapporterar till den administrativa direktören, som är den administrativa enhetens chef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet med personalansvar och erfarenhet av att planera, leda och utveckla administrativ verksamhet.

Uppdraget ställer höga krav på administrativ förmåga med intresse för administrativa och ekonomiska frågor. Det är vidare mycket viktigt att du är noggrann, strukturerad, lösningsorienterad med förmåga att se helheten samt att du har en hög ansvars- och servicekänsla.

I ditt ledarskap är du lyhörd, tydlig och bra på att kommunicera. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en arbetsmiljö där dina medarbetare känner engagemang och delaktighet. Du inser vinsten med att delegera och är generös med feedback.

Då du kommer att vara biträdande säkerhetsansvarig, och därmed till viss del företräda domstolen i säkerhetsarbetet i olika sammanhang, är det mycket viktigt att du kan agera professionellt och inge förtroende i såväl interna som externa kontakter.

Du har god datorvana och behärskar relevanta IT-system. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du talar och förstår även engelska väl.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering tar Hovrätten för Västra Sverige hjälp av Poolia.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten inleds med sex månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Hovrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-30
Arbetsgivarens referensnummer: 2017-0278
Ansök här


Kontakt

Elizabeth Balint
Rekryteringskonsult Poolia
elizabeth.balint@poolia.se

Anna Samuelsson
Administrativ direktör
anna.samuelsson@dom.se

Karin Feuk
Facklig respresentant för ST
031-701 23 87

Christina Fleur
Facklig representant för Jusek
031-701 22 75


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Västra Sverige

Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från tingsrätterna i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. Vid hovrätten arbetar cirka 130 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg. Förhandlingar hålls även i Karlstad.