JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Västra Sverige söker en Service- och säkerhetschef

Arbetsbeskrivning

Som service- och säkerhetschef är du säkerhetsansvarig på domstolen, vilket innebär att du leder, utvecklar och samordnar det systematiska säkerhetsarbetet. I det uppdraget ligger att ansvara för bl.a. säkerhetsskydd, det systematiska brandskyddsarbetet, uppdatering och utveckling av styrdokument, processer och rutiner, incidentrapportering samt att upprätthålla goda relationer inom säkerhetsområdet med exempelvis polis, åklagarmyndigheten och Domstolsverket.

Utöver ditt säkerhetsansvar ansvarar du också för domstolens expedition som har till uppgift att ge en god administrativ service såväl externt som internt. Expeditionens vakter är domstolens ordningsvakter och har därmed den viktiga uppgiften att se till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Expeditionen ansvarar för att domstolens besökare blir väl bemötta, får god service och information samt är trygga i domstolens lokaler. Expeditionen ansvarar också för den interna servicen på domstolen. I detta ingår bl.a. intern kontorsservice, postdistribution, enklare fastighetsunderhåll, kontakt med fastighetsägaren och sedvanliga vaktmästarsysslor. I arbetet på expeditionen ingår också en del IT-relaterade frågor som att bistå med tekniken i förhandlingssalarna samt frågor kring lås-, larm- och säkerhetssystem.

Som service- och säkerhetschef leder och fördelar du arbetet för i dagsläget tre expeditionsvakter, som även är ordningsvakter. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för dessa medarbetare. Du kommer också själv att arbeta som expeditions- och ordningsvakt. Expeditionsvakternas arbetsuppgifter och arbetssätt kommer delvis att förändras i samband med att fast säkerhetskontroll införs på domstolen under 2018, och hovrätten kommer då att rekrytera fler ordningsvak-ter, vilket innebär att ditt personalansvar kommer att utökas.

Du rapporterar till den administrativa direktören, som är den administrativa enhetens chef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet med personalansvar och kompetens inom service-, säkerhets- och/eller fastighetsfrågor.

Då du kommer att företräda domstolen i säkerhetsarbetet i olika sammanhang är det mycket viktigt att du kan agera professionellt och inge förtroende i såväl interna som externa kontakter. Rollen som säkerhetsansvarig kräver att du har en väl utvecklad förmåga att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du ska ha god förmåga att genom omvärldsbevakning arbeta förebyggande och strategiskt på säkerhetsområdet samtidigt som du operativt ska ha kapacitet att agera snabbt och klokt om situationen så kräver.

Samtliga våra expeditionsvakter är förordnade ordningsvakter och har du inte den utbildningen idag ställer vi som krav att du genomgår den. Utbildningen till ordningsvakt sker på Polismyndigheten och för att antas får du inte finnas med i belastningsregistret.

Uppdraget ställer höga krav på förmåga att bemöta människor väl i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och smidig i relationen till andra. Du är initiativtagande, praktisk lagd och ser till att saker blir gjorda.

I ditt ledarskap är du lyhörd, tydlig och bra på att kommunicera. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en arbetsmiljö där dina medarbetare känner engagemang och delaktighet. Du inser vinsten med att delegera och är generös med feedback.

Du har god datorvana och behärskar relevanta IT-system. Vana vid AV-teknik är också önskvärt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du talar och förstår även engelska väl.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering tar Hovrätten för Västra Sverige hjälp av Poolia.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Hovrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-30
Arbetsgivarens referensnummer: 2017-0279
Ansök här


Kontakt

Elizabeth Balint
Rekryteringskonsult Poolia
elizabeth.balint@poolia.se

Anna Samuelsson
Administrativ direktör
anna.samuelsson@dom.se

Christina Fleur
Facklig representant för Jusek
031-701 22 75

Karin Feuk
Facklig respresentant för ST
031-701 23 87


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Västra Sverige

Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från tingsrätterna i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. Vid hovrätten arbetar cirka 130 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg. Förhandlingar hålls även i Karlstad.