JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Göteborg söker sommarnotarier

Arbetsuppgifter

Kammarrätten i Göteborg söker sommarnotarier för anställning under en period av åtta veckor under sommaren 2018.

Som sommarnotarie kommer du att få möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer bl.a. att få delta i beredningen av mål vid domstolens kansli, göra rättsutredningar, föredra mål och upprätta förslag till domar och beslut. Arbetet sker under handledning av en jurist i domstolen. Som nyanställd får du genomgå ett individuellt anpassat introduktionsprogram för att snabbt komma in i arbetet.


Kvalifikationer

Behörig att söka är den som är svensk medborgare och som vid tidpunkten för tjänstgöringens början med gott resultat har studerat minst sju terminer på juristprogrammet men ännu inte avlagt juristexamen. Det är meriterande att vid tjänstgöringens början ha läst någon fördjupningskurs i offentlig rätt, t.ex. förvaltningsprocessrätt, skatterätt, socialförsäkringsrätt, socialrätt, upphandlingsrätt eller EU-rätt.

Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till ditt intresse för offentlig rätt och förvaltningsprocessrätt. Vi vill därför att du i ett personligt brev berättar mer om varför du vill arbeta som sommarnotarie i kammarrätten. Sökande som inte har någon eller endast ringa erfarenhet av domstolsarbete eller annat juridiskt arbete kommer att prioriteras. Anställning sker på handlingarna. Kammarrätten strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-06-11
Tidsbegränsad till: 2018-08-03

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-10
Arbetsgivarens referensnummer: Adm dnr 468/17
Ansök här


Kontakt

Erik Ljungquist
Administrativ fiskal
031-732 75 69
erik.ljungquist@dom.se


Övrigt

Du gör din ansökan i rekryteringssystemet Visma (se länk under rubriken Ansökan ovan). Du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer därefter anvisningarna i systemet. Du skriver in dina personuppgifter, din meritförteckning och ditt personliga brev.

Bifoga betygsutdrag från juristutbildningen. Du ska inte bifoga några andra dokument.

Vänligen notera att din ansökan endast behandlas om den är fullständig.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Göteborg

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare. Organisationen består av tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida

www.kammarratten.goteborg.se