JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Sundsvall söker två sommarnotarier

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte termin men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2018. Du ska ha läst processrätt och förvaltningsrätt och ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt vara noggrann. Fördjupningskurser inom förvaltningsrätt och förvaltningsprocessrätt är meriterande.

Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i kammarrätt ska vara svensk medborgare.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Anställningen är tidsbegränsad och omfattar sex veckor under tiden v 26-31. Ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betyg över genomförda delar av juristutbildningen. Du ska inte bifoga några andra dokument. Urvalet kommer att göras under första delen av mars.

Antal platser: 2
Lön: 21.000 kr/mån


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: 24-2018/18
Ansök här


Kontakt

Anna Strömblad (Saco-S)
Föredragande jurist
060-18 66 32
anna.stromblad@dom.se

Elisabeth Nordin
Personalhandläggare
060-18 66 02
elisabeth.nordin@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Sundsvall

Kammarrätten i Sundsvall är en av landets fyra kammarrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person. Förutom att handlägga mål har kammarrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Kammarrätten utför även administrativa uppgifter åt Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag.

Kammarrätten har ungefär 55 medarbetare. Domstolen är uppdelad i två dömande avdelningar, ett målkansli och en administrativ enhet. Den administrativa enheten är gemensam med Hovrätten för Nedre Norrland.

Kammarrätten i Sundsvall är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom domstolen universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Sundsvall har goda kommunikationer med Stockholm.