JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten söker sommarnotarier

Arbetsuppgifter

Kammarrätten i Stockholm kommer att anställa sexton sommarnotarier för åtta-tio veckors tjänstgöring under sommaren 2018 med tillträde den 11 juni 2018. Handläggningen i kammarrätten är huvudsakligen skriftlig och målen avgörs av två eller tre domare efter föredragning. Sommarnotarierna kommer att få delta i det dagliga arbetet i kammarrätten, vilket kan innebära såväl handläggning och föredragning av mål som vissa kansliuppgifter.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte termin men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2018. Du ska ha läst förvaltningsprocessrätt och förvaltningsrätt. Du ska ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen, en god språklig framställning och vara noggrann. Fördjupningskurser inom förvaltningsrätt, förvaltningsprocessrätt eller andra rättsområden som aktualiseras på kammarrätten är meriterande.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.

Du loggar in som arbetssökande och skapar ett konto. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Förutom personligt brev och CV, i vilka du ska ange diarienumret KST 2017/520, ska även betyg från juristprogrammet bifogas. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget och även svarar på alla enkätfrågor. Glöm inte att märka ansökan med KST 2017/520.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-06-11
Åtta-tio veckor.

Antal platser: 16
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Arbetsgivarens referensnummer: KST2017/520
Ansök här


Kontakt

Clara Ljunggren
Administrativ fiskal
08-561 690 60
clara.ljunggren@dom.se

Sofia Kinnunen Bengtsson
Administrativ fiskal
08-561 690 61
sofia.kinnunenbengtsson@dom.se


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 240 medarbetare, varav ungefär 180 är jurister. Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper vilket möjliggör en stor variation i det dagliga arbetet.

Kammarrättens lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.