JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Luleå tingsrätt söker en rådman

Arbetsbeskrivning

Luleå tingsrätt har ca 30 anställda, varav sex är ordinarie domare. En av våra domare går i pension den 28 februari 2018 och vi söker därför efter en ny rådman. Tingsrätten är indelad i en dömande enhet, en kanslienhet och en administrativ enhet. Vid tingsrätten handläggs brottmål, tvistemål, konkursmål, allmänna domstolsärenden samt utsöknings- och exekvaturärenden. Tingsrätten är också sjödomstol. Arbetssättet hos oss präglas av lagarbete. Som domare ingår du som en del i arbetsgemenskapen, där alla har både möjlighet och ansvar att påverka utvecklingen mot den bästa möjliga arbetsplatsen. Vi vill vara en modern myndighet med goda möjligheter att rekrytera, utveckla och behålla all den kompetens vi behöver. Vi värnar om mjuka värden som trygghet, respekt och samarbete och anser att dessa är viktiga förutsättningar för goda arbetsprestationer.


Kvalifikationer

För att passa in i vår verksamhet förutsätts att du gillar och har lätt för att samarbeta med andra. Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-12-03
Arbetsgivarens referensnummer: 90-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Erik Graeske
Lagman
070-226 97 10
erik.graeske@dom.se

Benny Wernqvist
Rådman
0920-29 55 11
benny.wernqvist@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Luleå tingsrätt

Luleå tingsrätt finns i moderna och funktionella lokaler i centrala Luleå och har även ett tingsställe i Piteå.

Luleå har cirka 77 000 invånare och är en stad och region som växer, med vacker skärgård, spännande kultur, livlig handel och mycket sport. Här finns storstadens puls och småstadens livskvalitet. Det finns goda kommunikationer till Stockholm och övriga delar av Sverige och för resor utomlands. Mer om Luleå finns att läsa på www.lulea.se.