JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker ekonom

Arbetsuppgifter

Du arbetar med tingsrättens löpande ekonomiarbete, upprättar och följer upp budget samt arbetar med den löpande ekonomiska analysen av verksamhetsutfallet. Du sammanställer ekonomisk rapportering samt tar fram ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler som stöd till tingsrättens ledning. Därtill arbetar du med fakturahantering, viss enklare bokföring och redovisning.

Arbetet sker i nära samarbete med chefen för den administrativa avdelningen, övriga kollegor på ekonomi/personal. Du kommer även att ingå i ett regionalt nätverk för ekonomifrågor tillsammans med ekonomipersonal från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att arbeta med ekonomi och analys. Du har en avslutad gymnasieutbildning och minst två års dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete inom ekonomi. Examen från en eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande. Tidigare erfarenhet från ekonomiarbete inom offentlig verksamhet liksom erfarenhet av ekonomisystemet Agresso kan vara meriterande. Du är en van datoranvändare med mycket hög kompetens i Officepaketet, särskilt i Excel. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska samt talar, läser och förstår engelska.

God samarbetsförmåga, noggrannhet och ett strukturerat och effektivt arbetssätt är mycket viktiga egenskaper för den här anställningen. Som person har du energi, driv och ett positivt tänk och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt både skriftligt och muntligt. Du bidrar med din expertis i gruppens och tingsrättens gemensamma arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

I rekryteringsprocessen samarbetar vi med Poolia och ett testförfarande kommer att ingå.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Provanställning 6 månader tillämpas.

Antal platser: 1
En

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-03
Arbetsgivarens referensnummer: A762306
Ansök här


Kontakt

Nele Turemark
Rekryteringskonsult Poolia
08-55565031
0702 489977
nele.turemark@poolia.se

Anders Lillienau (Saco-S)
Rådman
08-561 657 20
anders.lillienau@dom.se

Therese Lust
Domstolshandläggare, ST-representant
08-561 656 27
therese.lust@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka Strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. I oktober 2018 kommer tingsrätten att flytta till nybyggda lokaler i Sickla med mycket goda kommunikation och närhet till Stockholms innerstad.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, samt en administrativ avdelning. Den administrativa av-delningen ansvarar för personal-, ekonomi- och servicefrågor vid domstolen.

Vi söker nu en strukturerad ekonom till den administrativa avdelningen.