JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker engagerad handläggarchef

Arbetsbeskrivning

Du kommer som chef för avdelningens åtta-tio domstolshandläggare att leda och utveckla deras arbete. I personalansvaret ingår att hålla medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt att se till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses.

Din närmaste chef är chefsrådmannen och du kommer på olika sätt att arbeta med att stödja chefsrådmannen i ledningen av verksamheten på avdelningen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra tre övriga handläggarchefer och servicechefen i frågor som kräver samordning över avdelningsgränserna samt i frågor som rör målhanteringssystemet Vera. I detta arbete ingår att utveckla enhetliga och effektiva rutiner, resursplanering samt att vara en del i rekryteringsprocesser av domstolshandläggare. Handläggarcheferna och servicechefen ingår även i tingsrättens rutingrupp.

Utöver din chefsroll arbetar du operativt som domstolshandläggare; du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar rättegångar, kallar till förhandlingar och expedierar domar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har väl vitsordad chefserfarenhet med personalansvar eller er-farenhet från samordnande eller arbetsledande funktion. Du ska ha goda kunskaper om och erfarenhet av beredning av mål och ärenden på allmän domstol, helst tingsrätt. Du ska ha en 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning som bedöms som likvärdig. Du har ett stort intresse för och kunskap om hur målhanteringen kan bedrivas effektivt. Kunskap om ledarskaps- och organisationsteorier är meriterande.

Du har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och arbetsglädje, både på grupp- och individnivå. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och har god förmåga att fatta beslut, även i svåra situationer. För att klara uppdraget som chef måste du ha förmåga att sätta upp mål för din grupps bidrag till hela verksamheten.

Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och tycker om att ta initiativ och att driva på förändring och utveckling. Vidare känner du ett stort ansvar för ditt arbete, du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. För att lyckas i rollen som handläggarchef behöver du också ha god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad och driven.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bifoga slutbetyg från gymnasiet samt vitsord, intyg eller betyg som styrker din erfarenhet som chef eller från samordnande eller arbetsledande funktion. Lämna även löneanspråk.

I rekryteringsprocessen kommer det att ingå testförfarande via externt rekryteringsföretag.

Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse eller senast den 1 april 2018.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-19
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr. 807-2017
Ansök här


Kontakt

Therese Höök
HR-specialist
08-561 658 14
0701-86 65 56
therese.hook@dom.se

Christopher Cameron
Chefsadministratör
08-561 658 12
christopher.cameron@dom.se

Gun-Marie Taabu (Saco-S)
Rådman
08-561 658 27
gun-marie.taabu@dom.se

Elina Jonsson (ST)
Domstolshandläggare
08-561 658 37
elina.jonsson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten är med omkring 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv.