JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie Skaraborgs tingsrätt

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.


Kvalifikationer

Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt kunna organisera och planera ditt arbete.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.

Bifoga i din ansökan i rekryteringsverktyget ett aktuellt poängutdrag från dina studier.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tidsbegränsad anställning sex veckor.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-06-18
Första perioden omfattar 18/6-27/7 och den andra 16/7-24/8. Ange vilken/vilka av dessa du kan arbeta.
Tidsbegränsad till: 2018-07-27

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: A748609
Ansök här


Kontakt

Anders Eklind
Chefsadministratör
0500-499212

Veronica Ekdahl (JUSEK)
Administratör
0500-499213


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Skaraborgs tingsrätt

Skaraborgs tingsrätt är en allmän underrätt och handlägger bland annat brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden, konkursärenden, ärenden m.m.