JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare vid Göta hovrätt

Arbetsbeskrivning

Verksamheten i Göta hovrätt är uppdelad på tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Inom varje dömande avdelning finns en beredningsorganisation som har hand om beredningen av målen innan ansvaret i och med huvudförhandlingen eller föredragningen övergår på de domare som ska delta i hovrättens avgörande.

Under 2018 finns det möjlighet för en jurist att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i hovrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du kommer att arbeta med alla måltyper som förekommer vid de allmänna domstolarna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att vara ledamot i rätten under huvudförhandlingar, delta i föredragningar och skriva domar och beslut.


Kvalifikationer

Anställningen är avsedd för dig som är jurist, svensk medborgare, och som ser det som en möjlighet att framöver söka anställning som ordinarie domare. En lämplig bakgrund kan vara att du är professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne, ledamot i Sveriges advokatsamfund eller har mångårig erfarenhet av något rättsområde som förekommer i hovrätten.

Du som söker ska svara mot högt ställda krav på yrkesskicklighet, omdöme och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tidbegränsad anställning i sex månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: HGO 2017/418
Ansök här


Kontakt

Charlotte Brokelind
Hovrättspresident
036-15 65 88
charlotte.brokelind@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till hovrätten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göta hovrätt

Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen.

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 130 000 invånare.

Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.

Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara och vi arbetar för ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Jönköping har bra kommunikationer till stora delar av södra och mellersta Sverige. Läs mer om Göta hovrätt på www.gotahovratt.se