JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Under 2018 finns det möjlighet för kvalificerade jurister att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i kammarrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut.


Kvalifikationer

Anställningarna är avsedda för dig som är jurist och intresserad av att söka anställning som ordinarie domare. Ett krav utöver att du är jurist är att du, t.ex. som åklagare, advokat, kronofogde, förvaltningsjurist eller annan kvalificerad tjänstgöring som jurist (jfr 44 § förordningen med kammarrättsinstruktion), har flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, bl.a. inom de rättsområden som förekommer i kammarrätten. De allmänna krav som ska vara uppfyllda av sökandena till tjänsten framgår av lagen om allmänna förvaltningsdomstolar.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning, oftast sex månader

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: A723627
Ansök här


Kontakt

Tomas Keisu
Kanslichef
08-561 690 05
tomas.keisu@dom.se


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 220 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister och därav cirka 60 ordinarie domare. Organisationen består av sex dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en lagman, samt en administrativ avdelning.

Kammarrätten handlägger cirka 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen är migrationsmål, skattemål och socialförsäkringsmål. Kammarrätten i Stockholm är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättsäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Våra lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.