JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Under 2018 finns det möjlighet för jurister att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i hovrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut. Som adjungerad ledamot erhåller du ett personligt anpassat introduktionsprogram och tillgång till handledare. Efter avslutad adjunktion har du sedan möjlighet att söka anställning som ordinarie domare.


Kvalifikationer

Anställningarna är avsedda för dig som är jurist och som är intresserad av att söka anställning som ordinarie domare. Ett krav utöver att du är jurist är att du är professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne, ledamot i Sveriges advokatsamfund eller har mångårig erfarenhet av ett rättsområde som förekommer i hovrätten. Du som söker ska svara mot högt ställda krav på yrkesskicklighet, omdöme och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning, oftast sex månader

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0273
Ansök här


Kontakt

Mats Åkerlund
Administrativ direktör
060-18 68 70
mats.akerlund@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Hovrätten för Nedre Norrland

Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att döma i mål som överklagats från de fem tingsrätterna i Gävleborgs, Västernorrlands och Jämtlands län. I hovrättens övriga uppgifter ingår bl.a. att svara för utbildningen av ett antal nya domare årligen, att yttra sig över lagförslag m.m. som regeringen remitterar till hovrätten samt att sköta Rättshjälpsnämndens kansligöromål.

Hovrätten för Nedre Norrland har cirka 40 anställda och är centralt placerad i Sundsvall. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats och satsar på våra medarbetare bl.a. genom kompetensutveckling och friskvårdsförmåner. Hovrätten är en trivsam arbetsplats som präglas av kompetens, laganda, öppenhet och samarbete.