JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ystads tingsrätt söker chefsadministratör

Arbetsbeskrivning

Som chefsadministratör kommer du att direkt under domstolschefen (lagmannen) ha det övergripande ansvaret för administrativa frågor på domstolen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med lagmannen och ingå i tingsrättens ledningsgrupp.

Du är chef för tingsrättens administrativa enhet och får personalansvar för enhetens medarbetare. Den administrativa enheten ansvarar för personalfrågor, ekonomi, registratur, service mot allmänhet, internservice, arkiv, IT och teknik, nämndemän, reception, vaktmästeri och vissa säkerhetsfrågor.

I ditt ansvar kommer att ingår övergripande personalfrågor såsom lönerevisioner, arbetsmiljö, rehabilitering, utbildning och rekrytering.

Du har hand om tingsrättens ekonomi, vilket innebär budgetering, verksamhetsplanering, uppföljning och prognoser. Även utarbetande av olika planer är också en del av ditt arbete. Ansvar för exempelvis upphandlingar, lokalfrågor, avtalsfrågor och arkiv ingår också i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Du bör ha högskoleutbildning eller motsvarande gärna med erfarenhet av personal- och eller ekonomiadministrativt arbete i arbetsledande ställning. Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad, analytisk och lyhörd. I ditt ledarskap ska du vara kommunikativ och tydlig samt ha god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du är drivande och resultatinriktad. Eftersom arbetsuppgifterna innehåller flera olika ansvarsområden måste du kunna hantera flera uppgifter samtidigt och både prioritera och delegera. Anställningen innebär stora krav vad gäller ansvarskänsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
6 månaders provanställning kan bli aktuellt
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-02-01
eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-28
Arbetsgivarens referensnummer: 183-2017

Ansök via epost till:
ystads.tingsratt@dom.se

Kontakt

Stefan Olsson
Lagman
0411-69126
stefan.s.olsson@dom.se

Irene Malmberg
Chefsadministratör
0411-691 03
irene.malmberg@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Ystads tingsrätt

Tingsrätten har idag ca 40 anställda på en målavdelning och en administrativ och serviceavdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler som ligger alldeles invid buss- och tågstationen. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet arbetsklimat.